Tips over koken met inductie van de Snaidero Concept Store. De specialist in Italiaanse design keukens.
   
 
Artikel over inductiekoken
 
Zo`n 80% van onze klanten kiest inmiddels voor inductie als basiskookplaat. De inductie kookplaat wordt wel vaak nog aangevuld met een Teppan Yaki of een wok maar het basiskoken gebeurt toch op inductie. In dit artikel vindt u informatie over het koken op inductie, bij gesprekken in de showroom komen we er immers achter dat nog niet iedereen weet wat het precies is (vaak wordt inductie dan ook verward met een keramische kookplaat).
   
  Voordelen van inductiekoken
 

Hoewel de inductiekookplaat wel wat prijziger is in de aanschaf als een gaskookplaat zijn de voordelen toch zo sterk dat bijna iedereen overstag gaat. De redenen hiervoor zijn als volgt:

Een inductiekookplaat is veel eenvoudiger schoon te houden dan welke andere kookplaat dan ook. In een strakke Snaidero Italiaanse design keuken is dat natuurlijk wel een pré.

Koken op inductie is extreem snel, nóg sneller dus als gas. Zeker met de Power Boost functie van de Neff inductiekookplaten gaat het koken zó snel dat iedereen er echt versteld van staat in onze showroom.

Een inductiekookplaat werkt extreem effectief. Dit komt omdat inductie werkt met een magnetisch veld in de pan. Het product wordt dan het eerst warm, vervolgens wordt de pan zelf natuurlijk warm en tenslotte wordt het glas onder de pan ook warmer. Het glas rondom de plaat blijft koud, dus aanbranden is vrijwel niet mogelijk. De andere kookplaten werken juist andersom. Bij gas bijvoorbeeld vliegt er allereerst al een overgroot deel van de warmte langs de pan de lucht in en het restant verwarmt de pan. Zodra de pan zelf warm is wordt het product pas warm. Dit werkt natuurlijk niet zo effectief. Een keramische kookplaat werkt door een verwarmings element die onder het "keramische" glas van de kookplaat warm wordt. Het glas wordt warm, de pan wordt warm en tenslotte wordt ook de inhoud van de pan warm. Dit werkt natuurlijk verre van handig.

   
  Neff T44T63N0 inductiekookplaat met Flex zones. Deze kookplaat is in de aanbieding bij de Neff Select Dealer.
   
  Flex inductie en Twistpad bij Neff inductiekookplaten
 

Bij Neff is er een hele grote collectie aan inductiekookplaten. Daar zijn onlangs een aantal Flex kookplaten aan toegevoegd waarvan u er eentje ziet op de afbeelding hierboven. Flexkookplaten zijn inductiekookplaten waarbij de traditionele zones zijn vervallen. Hiervoor in de plaats is er een Flex zone gekomen die zelf de pan herkent. U kunt in plaats van 4 pannen dus ook bijvoorbeeld 2 pannen en 1 hele grote vispan tegelijk gebruiken. Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld 2 gewone pannen en 3 kleine pannen. Uiteraard is een Flexkookplaat ook te gebruiken als een normale bijv. 4- pits inductie kookplaat. Meer informatie over Flex inductie vindt u op deze pagina.

Omdat u tijdens het koken vaak ietwat natte vingers hebt van bijvoorbeeld uw olie zou een normale tiptoets niet werken (die zijn daar op beveiligd anders zouden ze bijvoorbeeld ook kunnen reageren op een vochtige doek of op overkokend water). Neff heeft dit opgelost door de super handige TwistPad. Dit is een afneembare ronde draaiknop die op de kookplaat is bevestigd. Met deze knop kunt u alle zones bedienen. Werkt echt handig, klanten zijn er altijd heel vlot aan gewend (het lijkt qua bediening ook heel erg op gas wat ze vaak gewend zijn.

   
  Inductie in de horeca
 

Soms hoor je consumenten wel eens zeggen dat iedereen in de horeca met gas werkt; die mensen zullen toch wel weten wat het beste is! Op zich klinkt dat heel logisch. Gelukkig stond er onlangs in het vakblad Keuken&Design een artikel over Jonnie Boer van De Librije en inductie koken. Ook Jonnie is inmiddels geswitcht naar inductie en naar volle tevredenheid blijkt nu. Het is een interessant artikel wat u hier kunt lezen. We hebben hier overigens toestemming voor gekregen van het blad Keuken&Design. In de zomereditie van 2009 stond trouwens in hetzelfde Keuken&Design een stevige quote van Rudolph van Veen: "Koken op gas zal verdwijnen".

   
   
  Relevante links:
   
  Artikel Keuken&Design: Inductie koken is de toekomst.
  Garantiekaart voor Neff inbouw apparatuur.
  Folder met Snaidero Italiaanse design keukens.
  Artikel met video over FLEX inductie van Neff.
   
   
 
Bekijk hier het assortiment met Italiaanse design keukens van de Snaidero Concept Store.
   
   
  Neem contact op met de Snaidero Concept Store, de specialist in Italiaanse design keukens voor Nederland en België.
Klik hier voor de aanbiedingen met Italiaanse design keukens van de Snaidero Concept Store.
   
   
  Bekijk het assortiment met toestellen voor uw nieuwe Italiaanse design keuken op onze apparatensite. We zijn gespecialiseerd in het Duitse merk Neff.